В  Рим започва семинар, свързан с юридическата компетентност за предотвратяване

...
В  Рим започва семинар, свързан с юридическата компетентност за предотвратяване
Коментари Харесай

В Рим започва семинар за изпирането на пари и финансирането на тероризма



В  Рим стартира семинар, обвързван с юридическата подготвеност за попречване на изпирането на пари и финансирането на тероризма. Проектът е ориентиран най-много към нотариуси и юристи – образованието им – по какъв начин да ползват европейското законодателство, обвързвано с изпирането на пари.

Акцентите в плана „ Light ” са юридическа подготвеност за попречване изпирането на пари и финансирането на тероризма, “осветяване на тъмните ъгли “. Проектът е съфинансиран по програмата за правораздаване на Европейски Съюз (2011-2012), а обединяването на сътрудниците, участващи в плана, проведе първата си среща в края на 2020 г.  Това е Първи народен семинар в Рим – 31 март-1 април 2022 година

Чуйте репортажа в звуковия файл.

Целта на семинара разяснява в “Нашият ден “ адв. Мария Ганчева от адвокатската гилдия на Милано:

“Това е доста значима тематика, тъй като от практическа позиция виждаме какъв брой доста въздейства върху работата освен на юристите, които участваме в образованието, което стартира през днешния ден, само че и директно върху всички жители, най-много компании и юридически лица, които търпят негативи по отношение на определяне на автентичен притежател на генезис на средства .

Имаме доста съответни случаи, в които сметки на компании остават блокирани за месеци . “

Как се оправя България?

“Надявам се България сполучливо да бори тези закононарушения. Лошото е, че поносим отрицателни последствия тъкмо поради това, че априрори се възприема, че в България има проблеми с корупцията и изпиране на пари по този метод . В доста от случаите би трябвало да доказваш, че си почтен.

В момента стартира една работа по последните разпореждания на европейско равнище за основаване на орган, който да координира действието на централните органи, както и за новата наредба на правилата на инспекция на клиента – информацията за действителни притежатели на генезис на парите. Надявам се, че по този начин би се синхронизирало и надолу по веригата .

 адв. Мария Ганчева

Това е базата, на която сме стъпили като изследване, тъй като планът стартира с изследване на обстановката в другите страни. В България към момента има проблеми тъкмо в координацията на това равнище – управителното равнище , държавното равнище, на комисията, която би трябвало да контролира това, на всички органи , които седят на върха и по-късно надолу по веригата.

Много образования са извършени при нотариусите, при тях в чисто на практика смисъл нещата като че ли са по-изчистени писмено и като дейности.

При нас,  юристите, към момента има доста какво да се желае , като метод на ръководене на един проблем, с цел да можем, когато стигне при нас клиентът, да преценим до каква степен и по какъв начин се касае за подобен случай.

Когато се сътвори единна система с точни правила, при които да има най-много бистрота на придвижването на сметките и на придвижването на парите. Българските компании и страна би трябвало да създадат това. Можем да покажем, че и в България може да се работи правилно .

В Италия следствията се водят извънредно дейно, доста от следствията на тези няколко персони се правят бързо, конфискува се имущество при доста транспарантни правила . Радвам се, че в образованието в Рим ще бъдат и нашите сътрудници от България. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР